Jūsų asmens duomenų valdymas

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (ang. cookies). Naršydami toliau Jūs patvirtinsite savo sutikimą naudoti slapukus. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus


Pasaulinė akreditacijos diena

Data

2020 06 09

Įvertinimas
1
WAD2020.png

Birželio 9-ąją akreditacijos bendruomenė mini Pasaulinę akreditacijos dieną.  Šiemet ji skirta pabrėžti maisto saugos svarbą. Saugus maistas yra vienas iš pagrindinių visuomenės interesų ir esminis reikalavimas, siekiant užtikrinti bendrą žmonių sveikatą. Sąvoka - maisto sauga - apima įvairias praktikas ir veiksmus, taikomus mūsų maistui apsaugoti. Maisto sauga priklauso nuo plačios tiekimo grandinės ir visų jos dalyvių, įskaitant ūkininkus, gamintojus, prekybos įmones ir maitinimo įstaigas.

Koks akreditacijos vaidmuo užtikrinant  maisto saugą?

Akreditacija padeda užtikrinti, kad atitikties vertinimo įstaigos, kurios teikia maisto produktų tyrimų, maisto produktų ar procesų sertifikavimo, kontrolės ar maisto saugos vadybos sistemų sertifikavimo paslaugas, turėtų reikiamą techninę kompetenciją, veiklą vykdytų nešališkai bei atitiktų tarptautinių standartų reikalavimus. Kompetentingai ir patikimai atlikti atitikties vertinimo veiksmai padeda kovoti su per maistą plintančiomis ligomis, mažina apsinuodijimo maistu (cheminiais, mikrobiologiniais, parazitologiniais ir kt.) riziką ir leidžia sutaupyti sveikatos priežiūros ir gydymo išlaidas.

Laboratorijų, kontrolės  ir sertifikavimo įstaigų akreditacija didina pasitikėjimą tvaria maisto produktų kokybe ir užtikrina, kad maisto tiekimo grandinėje būtų laikomasi tinkamų sprendimų ir praktikos, kurią prižiūri nacionalinės akreditacijos įstaigos.